Foto's

Over Side

De Turkse Rivièra, zoals de kuststrook tussen Antalya en Alanya ook wel wordt genoemd, is zeer populair als vakantiebestemming. En dit is niet verwonderlijk, want de regio heeft veel te bieden. Ten eerste natuurlijk de prachtige zee en het lekkere weer. Hierdoor is het mogelijk om hier de perfecte strandvakantie te beleven. Maar er is meer dan zon, zee en strand bij Hotel Ali Bey Resort Side. Zo zijn de steden Antalya en Alanya beiden de moeite waard om te bezoeken. En voor de cultuur- en geschiedenisliefhebbers is het hier een snoepwinkel. De beschavingen die in de loop der eeuwen in dit gebied zijn neergestreken hebben allen hun sporen achtergelaten.

Antalya en Alanya

Alhoewel de namen van Antalya en Alanya iets op elkaar lijken, zijn de steden zeer verschillend. Antalya is een miljoenenstad waar grote winkelcentra, megabioscopen en heel veel activiteit te vinden is. Hier kunt u een bezoek aan deze plekken combineren met een avond in een van de vele restaurants en afsluiten met het levendige uitgaansgebied van deze stad. Alanya is een havenstad met enkele fraaie musea en bouwwerken, waar u kunt flaneren bij de haven en heerlijk vis kunt eten. Beide steden liggen op zo’n zeventig kilometer van het hotel en zijn goede bestemmingen voor een dagje eropuit.

Cultuur

Zoals gezegd zijn er voor cultuurliefhebbers tal van dingen te doen in de omgeving van het hotel. Side staat op de eerste plaats. Side is een goedbewaarde opgraving van een oude havenstad die opeenvolgend onder controle is geweest van de Grieken, de Romeinen, en de Ottomanen. Al deze beschavingen hebben nieuwe gebouwen opgetrokken in Side en de restanten hiervan zijn nog steeds goed te bewonderen. Hoogtepunt van een bezoek aan Side is de tempel van Apollo. Enkele pilaren staan nog overeind en de basis van de tempel is nog steeds duidelijk zichtbaar. Behalve in Side zijn eigenlijk overal sporen te zien van de rijke historie van dit gebied. Het heuvelachtige achterlnd is bezaaid met oude bouwwerken en restanten van klassieke tempels. Veel stadjes hebben ook een museum dat iets vertelt over de voorgeschiedenis van het gebied.

Vergelijk Ali Bey Resort Side bij 4 aanbieders Bekijk prijs